.

.

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Maidoton kinkkupiirakka

Viime viikolla Hillan sairastelut sekoitti meidän suunnitelmat.
Meille piti tulla siipan veljen perhe kylään, mutta vierailu siirtyikin 
sitten tällä päivällä, kun Hillakin on jo terveenä.

Siipan veljen perheen kuopus, Hillaa kuukauden nuorempi poika, noudattaa
maidotonta ruokavaliota. Niinpä mä sain vähän haastetta, kun halusin, että
kaikki tarjottavat sopii myös tälle serkkupojalle.
Kaupassa vierähti hetki jos toinenkin, kun hyllyjen välissä
luin tuoteselosteita ja etsin maidottomia tuotteita.

Päädyin tekemään unelmatortun gluteenittomana ja maidottomana
sekä kinkkupiirakan, joka oli maidoton.


Tässäpä ohjetta!

Maidoton kinkkupiirakka

pohja:
100 g Sunnuntain leivontamargariini (laktoositon/maidoton)
1,5 dl vehnäjauhoja (voi tarvittaessa korvata glut. jauhoseoksella)
n. 1tl suolaa
2 rkl kylmää vettä


täyte:
n. 150 g kinkkusuikaleita
2 - 2,5 dl Soya ruoka (ruokakermaa vastaavaa tuote)
3 munaa
pippuri maun mukaan
200g Tofutti-juustoraastetyyppistä Mozzarella valmistetta
1/2 punasipuli
n.6 kirsikkatomaattia

Nypi rasva ja jauhot sekä suola keskenään. Lisää kylmä vesi lopuksi ja 
vaivaa taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.

Sekoita kinkku, "kerma", munat, pippuri ja "juustoraaste" keskenään
ja kaada täytteen päälle. Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan sekä 
punasipulista lohkoja ja laita piirakan päälle.
Paista piirakka 200 asteessa n. puoli tuntia tai niin kauan, että pinta on
kauniin ruskea.

Täytteen aineksia voi vaihdella maun mukaan. Kinkun voi korvata 
esim vaikka broilerilla tai kasviksilla.


Mulle oli ihan uusia tuttavuuksia nämä maidottomat tuotteet. En edes tiennyt, että juusto-
raastetta vastaavaa tuote on olemassa. Piirakka oli oikein hyvää. Jos ei
olisi tiennyt, että se on maidoton, ei mitään eroa olisi huomannutkaan.
Myöskin itse E tykkäsi piirakasta, mikä oli tietenkin
kaikkein tärkeintä!

Hanna

8 kommenttia:

  1. Jos tekisi pellillisen niin riittääkö, että tekee kaksinkertaisen taikinan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Eveliina. Tekisin pellilliseen 1.5 kertaisena.

      Poista
  2. Jos tekisi pellillisen niin riittääkö, että tekee kaksinkertaisen taikinan?

    VastaaPoista
  3. Mistä kaupasta löysit maidottoman juustoraasteen?

    VastaaPoista
  4. Sulla on niin herkullisia ohjeita aina! Ja tää blogi onkin mun luottopaikkani, jos tarvii löytää gluteenittomia reseptejä. Tästäkin piirakasta tuli herkullista. Tein 1,5-kertaisena, mutta oli hommaa saada pohja riittämään. Ens kerralla teenkin kaksinkertaisena. Mutta herkullista oli, ja todellakaan ei huomannut, että oli gluteeniton ja maidoton! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla, että täältä löytyy sinulle sopivia reseptejä. Blogi on ollut hiljaisena viime kuukaudet, sillä olen työ ohessa oosikellut ja sehän tunnetusti vie paljon aikaa. Kiva, että sinä piipahda blogissa edelleen siitä huolimatta! Ihania keväisiä päiviä sinulle!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!