.

.

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Marinoidut punasipulit

Edellisen postauksen salaattiannoksessa näkyy hieman punasipulilisäkettä, joka
on aivan taivaallisen hyvää ja sopii loistavasti lähes minkä tahansa
ruuan lisäkkeeksi.
Tällä ohjeella olen sitä tehnyt ja meillä jopa lapset tykkäävät siitä.
Ohjeen alkuperää en muista.


Marinoidut punasipulit

5 punasipulia (noin kananmunan kokoisia)
0.5 dl puna- tai valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl sokeria
suolaa ja pippuria

Kuori ja viipaloi sipulit mahdollisimman ohuiksi renkaiksi.
Sekoita liemi ja yhdistä sipuleihin. Anna marinoitua huoneenlämmössä
muutama tunti. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita tiiviisti suljettavaan purkkiin. Säilytä 
jääkaapissa.

             

Tänään kaapista sattui löytymään vain valkoviinietikkaa, joten sitä laitoin tällä 
kertaa. Molemmat sopivat oikein hyvin.
Punasipulin terveellisyyttä tässä kompensoi sokerin määrä ;)!
Haittaakse?


On vaikea arvioida kuinka pieneen tai isoon purkkiin lisäkkeen saa
valmiina mahtumaan, sillä marinoituessaan sipulit tavallaan 
"löystyvät" ja menevät pienempään tilaan. Tähän purkkiin olisi
mennyt kaksinkertainen määrä sipulia... Ensi kerralla teen kyllä tupla annoksen!!!

Hanna

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa herkulliselta. Kokeilen ehdottomasti. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!