.

.

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Energiaa!!!

Eilen täyden työpäivän jälkeen riitti energiaa vielä kotiinkin yllättävän paljon.
Luulen, että tänään alkavalla lomalla taisi olla jotain tekemistä
tuon energisen olon kanssa.
Jo useamman päivän ajan mielessä oli leipoa työkavereille kinder-piirakkaa viimeisenä
työpäivänä ennen lomaa !
Vain siksi, että pääsen lomalle ;)!


Kinder-Piirakka
pellillinen

6 dl sokeria
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
200-300 g maitosuklaata 
25 g valkosuklaata

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Hämmennä nesteet puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

Paista piirakkaa 30-35 min 200 asteessa. Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi. Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Hämmennä nesteet puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

Paista piirakkaa 30-35 min 200 asteessa. Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-0 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.

Sulata suklaat mikrossa erillisissä astioissa. Levitä maitosuklaa nopeasti kovettuneen kreemin päälle. Valuta valkosuklaasta raitoja piirakan päälle. Marmorikuvion saat vetämällä esimerkiksi hammastikun päällä raitoja vielä sulaan suklaaseen.


Sisko soitti tulevansa tyttöjensä kanssa vielä illalla käymään, joten tein juustosämpylä-
taikinan. Tuoreet ja lämpimät sämpyläthän maistuvat kenelle vain!! Minua ei
näiden sämpylöiden leipomiseen taikinan teon jälkeen juuri tarvittu, sillä tytöt
leipoivat sämpylät valmiiksi. Keittiön siivous jäi kuitenkin (taas) minun tehtäväksi...
Ilo oli kuitenkin katsella siskosten  leipomispuuhia! Hillakin pyöritti
pienen pieniä taikinapalloja oikein kaksivuotiaan innolla, isosiskon antaessa välillä
hyviä neuvoja.
Itse teen sämpylätaikinan aina summamutikassa, mutta jonkinlaista
ohjetta näihin kysyttiin, joten tässä suuntaa-antava ohje. Lähinnä vehnäjauhojen
määrä on epämääräinen.


Juustosämpylät
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl suolaa
2 rkl siirappia
50-100g juustoraastetta
3 dl kaurahiutaleita
n. 6 dl venhäjauhoja 
loraus öljyä

Mittaa reilusti lämmintä vettä taikinakuljoon. Sekoita joukkoon suola, siirappi sekä
kaurahiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon juustoraaste,
öljy ja vehnäjauho. Huomaathan, että tässä ohjeessa jauhojen määrä on vähän sinne päin, joten
laita ensin vaikka puolet, alusta taikinaa ja katso tarvitseeko taikina vielä jauhoja. Taikinassa on
tarpeeksi auhoja, kun taikina irtoaa kulhon reunoista vaivatessa.
Kohota taikinaa n. 20 minuuttia lämpimässä paikassa.
Leivo sämpylöiksi, aseta pellille ja kohota uudelleen n.15-20 minuuttia. 
Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Näillä eväillä on hyvä aloittaa lomanvietto!!!
Hyvää hiihtolomaa kaikille siitä nauttiville!!!

Hanna

2 kommenttia:

  1. Kinderpiirakka on super hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Saas nähdä joutuuko tekemään viikonlopun synttäreille tätä herkkua lisää!!!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!